DR. BITAI ZSÓFIA LL.M.

 

VEZETŐ ÜGYVÉD

Szakterület: Versenyjog, Reklámjog, Adatvédelem és GDPR, Társasági jog és Fúziók, Kereskedelmi jog

Munkanyelvek: magyar, angol, német

15 éve léptem a jogi pályára. A Magyarországon szerzett jogi diploma után a Kings’ College London jogi karán szereztem mesterfokozatot EU-versenyjog szakterületen.  A CLM Bitai & Partners Ügyvédi Iroda megalapítása előtt a Gazdasági Versenyhivatal jogtanácsosa voltam, valamint több mint hét évig töltöttem be a jogtanácsos szerepét multinacionális cégeknél, Budapesten és Berlinben is. Tapasztalataimat az élelmiszer, étrendkiegészítők, édességek, gyógyszerek, gyógyhatású készítmények és kozmetikumok iparában, háztartásvegyi-iparban, játékiparban, műszaki és elektronika és háztartási cikkek területén, valamint a hulladékgazdálkodás, elektromos berendezések gyártása, orvostechnikai eszközök és szoftverfejlesztés területén szereztem.

 

Mielőtt megalapítottam a CLM Bitai & Partners Ügyvédi Irodát 2018-ban, nagyrészt multinacionális vállalatok belső jogi képviselője, illetve a államigazgatási szerv jogtanácsosa voltam, melynek során lehetőségem volt mélységében megismerni a cégek, szervezetek belső működését, felépítésüket és folyamataikat. Az üzleti igényeket és ügyfeleim jogi problémáit így könnyen átlátom, gyors és könnyen értelmezhető jogi tanáccsal látom el őket.

Ügyvédként is ezek az alapelvek vezérelnek hivatásom során az elmúlt években.

Az Iroda Vezető Ügyvédjeként nagyra értékelem kollégáim szaktudását, tapasztalatát és elhivatottságát. Irodánk nemcsak szaktudást nyújt olyan niche területeken, mint a Versenyjog, Adatvédelem, vagy a Reklámjog, de munkatársaink számára alapvető fontosságú megismerni az ügyfelet, hogy személyre szabott megoldással tudjunk szolgálni.

Hivatásom során mindig a megoldást keresem, és szeretem meghódítani a lehetetlent. A jogi problémák megoldása mellett a másik szenvedélyem az üzleti tanácsadás, melyben a 15 éves pályafutásom során gyűjtött tapasztalataim segítenek, és az a vágyam visz előre, hogy üzleti-kapcsolatrendszeremmel és átfogó és személyreszabott ötletekkel támogassam ügyfeleim.

Alapvetően a Verseny és Reklámjog, Kereskedelmi jog, Adatvédelem és GDPR, a Szellemi Jogok, illetve a Peres eljárások joga a szakterületeim. Vezető Ügyvédként azonban az iroda összes ügyét figyelemmel kísérem, és motiválom a kollégákat arra, hogy kellően ügyfélközpontú megoldások szülessenek. Legyen az akár versenyjogi hatósági eljárás, vállaltfelvásárlás, per vagy audit, a stratégiai tervezését minden projektnek én végzem, a kollégákkal pedig a sarokpontokon konzultálok.

Számomra a jog stratégiai tervezést, kockázatfelmérést és akcióterv készítését jelenti, melyek alapján történik a megvalósítás és annak ellenőrzése. Hiszem, hogy az ügyfeleimet egy ilyen stratégiai tanácsadással segíthetem a legjobban. Számomra ez a kreativitást, rendszerszemléletet és sokrétű gondolkodást igénylő stratégiaalkotás a legizgalmasabb, leginspirálóbb munkám során.

Megjelenéseim közt szerepel a Britishpedia Magyarország - Magyarország sikeres személyiségei, valamint számos cikkemet, állásfoglalásomat jelentette meg többek között a Jogászvilág, a CEE Legal, Versenytükör, Jogi Fórum, Budapest Journal, és a Napi.hu

Vezető Ügyvédként fontosnak tartom, a gördülékeny kommunikációt, a csapat összetartását, mely a fejlődés mozgató rugója. Elsődleges számomra a megbízhatóság, valamint, hogy visszajelzést adjak a kollégáim számára. A mindennapi munka során az ügyfelekkel is erre törekszem.