SCHMAL HENRIETTA JÚLIA

 

Ügyvédjelölt

Jelenleg ötödéves jogász hallgató vagyok a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 2022 őszén kezdtem gyakornokként dolgozni a CLM Bitai & Partners Irodában. Azért választottam a jogi pályát mert mindig is olyan területen képzeltem el magam, ami kihívást jelent intellektuálisan, valamint értékes segítséget nyújt a többi ember számára. A CLM Bitai & Partners Irodában jogi gyakornokként dolgozom, amely során jogi kutatómunkát végzek, összefoglalókat állítok össze, ügyiratokat kezelek, és sokféle módon segítem az ügyvédek munkáját. Nagyon különféle és érdekes ügyeket ismerhettem meg egyből az Irodánál, ami rendkívül motiválttá tesz, különösen amiért olyan területekre nyerhetek betekintést, ami az egyetemi képzéseken vagy felületesen, vagy egyáltalán nem kerül szóba, mint például Versenyjog vagy a Social Media jogi oldala. A jogszabályok gyakran száraznak tűnhetnek, de a gyakorlatban történő alkalmazásuk nagyon izgalmassá és közelivé teszi őket. Lényeges, hogy már egyetemi éveim alatt is értékes rálátást szerezzek az ügyvédi hivatásra.  

 

Kiemelten fontos számomra, hogy az Iroda mindig figyelemmel, türelemmel és magas szakmaisággal fordul az ügyfeleihez. Kollégáimmal együtt dinamikusak és naprakészek vagyunk, hogy ügyfeleink számára mindig a lehető legjobb és a leginkább személyre-szabott segítséget tudjuk nyújtani.

Nagyon kreatív embernek tartom magam, amit a legtöbb ember nem azonosít a jogi pályával. Szeretnék enyhíteni ezen a sztereotípián. A művészet, kifejezetten a zene, rendkívül fontos része az életemnek.