DR. SOMOSI-HORVÁTH BARBARA

 

Ügyvédjelölt

Munkanyelvek: magyar, angol, német

Jogterületek: Társasági jog, M&A, Munkajog, Kereskedelmi jog, Verseny és Reklámjog, Adatvédelmi jog

Jogi tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem 2019-ben. Az egyetem mellett fél évet tanultam Salzburgban a Paris Lodron Egyetemen. Jelenleg adótanácsadói képzést végzek a Penta Unió Oktatási Központnál, mivel úgy gondolom, hogy a jogi és adó problémák sosem választhatóak el élesen egymástól. 

A diploma megszerzését követően 8 hónapot dolgoztam Düsseldorfban az egyik Big4 adótanácsadó társaságnál transzferár területen, majd nemzetközi ügyvédi irodákban szereztem Társasági jog, M&A, Munkajog és Adójog területen tapasztalatot. 

Az elmúlt években a következő iparágakban működő vállalkozásoknak nyújtott jogi szolgáltatásokban vettem részt: szolgáltatóipar, kiskereskedelem és disztribúció, hulladékgazdálkodás, mezőgazdaság, autóipar, egészségügy és biotechnológia, tőkepiacok, banki és pénzügyi szektor.

Ügyvédjelöltként a senior ügyvédek munkájának széles körű támogatása a feladatom. Az Iroda komplex jogi tanácsadást nyújt magyar kis- és középvállalkozásoknak és multinacionális társaságoknak egyaránt, ezért szinte minden jogterületen lehetőségem van tapasztalatot gyűjteni és sok éves tapasztalattal rendelkező kollégáktól tanulni egy nagyon emberséges közegben. Az Iroda szervezeti struktúrája úgy került kialakításra, hogy az ügyvédjelölteknek is lehetőségük legyen részt venni komplex feladatokban, de mégse érezzék úgy, hogy magunkra lettek hagyva az adott probléma kezelésében.

CLM Bitai & Partners-nél mind különbözőek vagyunk, különböző vágyakkal, álmokkal, képességekkel, de egy közös: azért szeretjük csinálni, amit csinálunk, mert jók vagyunk benne, jól érezzük magunkat közben, és úgy érezzük, hogy értéket adunk az ügyfeleknek. Nálunk az adott probléma megoldásához mindenkinek lehetősége van legjobb képességei szerint hozzájárulni, amellyel kiemelkedő színvonalú szolgáltatást vagyunk képesek nyújtani. 

Az Irodában leginkább Verseny és Reklámjoggal, Társasági joggal, M&A, Munkajoggal, Kereskedelmi joggal, és Adatvédelmi joggal foglalkozom. Örülök, hogy lehetőségem van többek között Versenyjog és Adatvédelmi jog területén sok éves tapasztalattal rendelkező ügyvédektől tanulni.

Az ügyvédjelölti/ügyvédi munka szinte a legalkalmasabb arra, hogy a kihívásokkal teli feladatok között az ember megtalálja saját magát (mi az, amit igazán szeret csinálni, melyik jogterület passzol hozzá a legjobban). Az ügyek sokfélesége izgalmas változatosságot ad a mindennapoknak. Leginkább azt szeretem benne, hogy mennyire emberközpontú. Örömmel tölt el, hogy tudásomat arra használhatom, hogy mások problémáit segítsek megoldani.

Mohácsi születésűként a hagyományőrzés mindig is fontos része volt az életemnek, nálunk a Busójárás olyan, mint egy második karácsony. A szabadidőmet a férjemmel, a családommal és a barátaimmal töltöm. Egy éve tanulok gitározni és ha időm engedi bokszolni is eljárok.