Tudástár/blog

Jogi projektmenedzsment webshopok esetén

Ma már egyértelmű, hogy a webáruházak nyitása, működtetése kapcsán szerteágazó feladatoknak és számos jogszabályi követelménynek kell megfelelni, amely jogász bevonása nélkül szinte lehetetlen.

Versenyjog? Stratégia? Projektmenedzsment?

Mi a Versenyjog, és kiket érintenek a versenyjogi szabályozások? Mi a teendő egy versenyfelügyeleti eljárás esetén?

A fogyasztók jó „Omnibuszra” szálltak: nőtt az online piacterek átláthatósága

A gyors technológiai fejlődés, a növekvő digitális tér, az új digitális megoldások miatt szükségessé vált a fogyasztók jogainak erősítése, kiszolgáltatottságuk csökkentése, a fogyasztóvédelmi szabályok korszerűsítése. Az Európai Parlament ezért fogadta el 2019-ben az Omnibusz irányelvet, amely következtében számos fogyasztóvédelmi jogszabály módosult 2022 májusában Magyarországon, az eddigi tapasztalatok pedig szerencsés módon kedvezőek – mondta el a napi.hu – nak a CLM Bitai & Partners Ügyvédi Iroda vezetője.

AZ INFLUENSZER MARKETING JOGI SZEMPONTJAI

Minden jel arra utal, hogy a véleményvezérek (influenszerek) által folytatott marketing tevékenység jogi szabályozásának kérdése a közeljövőben egyre fokozottabban előtérbe fog kerülni. Az influenszer marketing ugyanis egy évről évre jelentős mértékben növekedő világméretű iparággá nőtte ki magát. Összehasonlításképpen, az Influencer Marketing Hub 2016-ban a piac értékét még csak 1,7 milliárd USD-ra becsülte, kutatásuk szerint azonban 2023-ban ez az összeg akár a 21,1 milliárd USD-t is elérheti.