CSATLAKOZÁSUNK A COLLEGIUM NEMZETKÖZI ÜGYVÉDI IRODÁK SZÖVETSÉGÉHEZ

BUDAPEST, 2019. JANUÁR 31. – COLLEGIUM BITAI & PARTNERS NÉVEN LÉPETT PIACRA EGY ÚJ ÜGYVÉDI IRODA, AMELYNEK KÜLÖNLEGESSÉGE, HOGY KIFEJEZETTEN A KELET-KÖZÉP EURÓPAI RÉGIÓRA FÓKUSZÁL.
A Collegium független ügyvédi irodák szövetsége már eddig is jelen volt Kelet-Közép Európa több fontos városában – Prágában, Pozsonyban, Kassán, Zsolnán és Brünnben – de a magyarországi partner csatlakozása csak most lett időszerű. A szövetség képviselői a 2019. január 31-én megrendezett nyitó ünnepség keretében írták alá a csatlakozási megállapodást a Bitai Ügyvédi Irodával. Így létrejött a Collegium Bitai & Partners.

A Collegium 2015-ben alakult meg szlovák és cseh ügyvédek közreműködésével. Főbb szakterületei a kereskedelmi- és cégjog, ingatlanjog, szellemi alkotások joga, GDPR, verseny- és reklámjog.

A Collegium szakmai elismertségét azzal vívta ki, hogy a régió piaci viszonyainak alapos ismeretével nyújt személyre szabott jogi szolgáltatásokat. „Egy nemzetközi ügyvédi irodában az ügyfelek ritkán találják meg a szakértelem és emberségesség harmóniáját. Különlegességünk abban áll, hogy professzionálisan, de szívvel dolgozunk.” – mondta el az ünnepségen Dr. Leo Vojcik, a szlovák irodák vezetője.

A Bitai & Partners csatlakozása egy fontos állomás e nemzetközi ügyvédi iroda történetében. A Dr. Bitai Zsófia által alapított Bitai Ügyvédi Iroda 2015 óta nyújt üzleti szemléletű jogi szolgáltatásokat hazai és multinacionális vállalatoknak Magyarországon, kiemelt szakterülete a GDPR, versenyjog és reklámjog. A Collegium 2018 során kérte fel a Bitai Ügyvédi Irodát, hogy csatlakozzon hálózatukhoz.

„Logikus lépés, hogy először a V4-ek országaiba, és a többi szomszédos országba, majd hosszabb távon az egész kelet-közép-európai régióba terjeszkedünk. Zsófiát régóta ismerem személyesen is, és úgy döntöttünk, hogy előnyben részesítünk egy lelkes, nagy potenciállal bíró ügyvédi irodát a régebben működő és talán kiforrottabb szervezeti sémákkal rendelkező, ám rugalmatlanabb ügyvédi irodákkal szemben. – avat a részletekbe Dr. Leo Vojcik – A Bitai Ügyvédi Irodával kevésbé formális módon már egy éve dolgozunk együtt, és mind a meglévő ügyfelek számára az előnyök, mind a potenciális új ügyfelekben rejlő lehetőségek jól láthatóak. Szeretnénk olyan ügyfelek figyelmét is felkelteni, akik számára praktikus, hogy a Collegium immár 3 országban van jelen, mert Magyarországról szeretnének a szomszédos piacokra terjeszkedni.”

Amint azt Dr. Bitai Zsófia, a magyar tagiroda ügyvezető partnere elmondta, „az együttműködés azzal a céllal jött létre, hogy ügyfeleinknek akár országhatárokon átívelő, üzleti igényeiket mindig szem előtt tartó jogi szolgáltatásokat tudjunk nyújtani.  Ebben az új konstrukcióban is ugyanazt a hitvallást tartjuk majd szem előtt, mint eddig: Senkit nem érdekel, hogy mit nem lehet, sokkal inkább az, hogyan lehet, de jogszerűen.”