KIRE VONATKOZIK A GDPR?

Minden vállalkozásra kihat a GDPR, hiszen minden vállalkozás kezel személyes adatokat. Rendkívül fontos az adatvédelmi szabályzatok, tájékoztatók megalkotása, közzététele a honlapon stb.

A legtöbb vállalkozásnak ma már van valamilyen online felülete (weboldal, webshop, FB.), ahol az érdeklődők, ügyfelek, fogyasztók stb. megadják adataikat, hírlevélre iratkozhatnak fel,  vagy akár online rendelés is lehetséges. Ezen adatkezelésekhez szükséges a megfelelő adatvédelmi szabályzatokat elkészíteni, azokat betartani, tájékoztatni róla az érintetteket és amennyiben az adatkezelés jogalapja az önkéntes hozzájárulás pl. hírlevél küldés, nyereményjáték, akkor a regisztrálóknak az adatkezelést önkéntesen és kifejezetten el is kell fogadniuk.

Ezen kívül, minden vállalkozásnak vannak munkavállalói, partnerei, beszállítói, könyvelője, bérszámfejtője, esetleg lehet felszerelve kamera stb. Ezekre vonatkozóan is szükséges adatvédelmi tájékoztató illetve a partnerekkel, alvállalkozókkal megfelelő adatkezelési szerződés kiegészítés elkészítése.